Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.


 
ФорумФорум  ПошукПошук  Останні зображенняОстанні зображення  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  

 

 Пасхальні привітання

Перейти донизу 
5 користувачів
АвторПовідомлення
™ 1001_night ™
Майстер слова
Майстер слова
™ 1001_night ™


Чоловік
К-ть повідомлень : 235
Звідки : Україна. Штат Західноукраїнський.
Registration date : 27.02.2007

Пасхальні привітання Empty
ПовідомленняТема: Пасхальні привітання   Пасхальні привітання Empty27.04.08 21:40

Пасхальні привітання 32748278ea4f

Воскресіння Христове є найвеличнішим святом Церкви Христової, і тому воно відзначається особливою урочистістю і святістю. І невипадково! Воскресіння Христове - це основа нашої віри. Воно є найсильнішим свідченням Божества Ісуса Христа, істинності Його вчення, спасенності Його смерті та величі Його благодатних дарів.

У світі існувало та існує багато релігій і філософських вчень, але вони не можуть довести правдивості свого вчення і божественності своїх релігій з тієї причини, що не здатні подолати смерть. Ісус Христос воістину воскрес, тому ми віруємо, що Він є Бог живий, істинний і всемогутній. Усі релігії вірять у загробне життя, але жодна з них не вірить у воскресіння мертвих. Навіть іудейська релігія затьмарила старозавітне вчення про воскресіння.

Воскресіння Христове дало нову направленість життю людини. Воно зробило земне життя осмисленим і цілеспрямованим. Попереду не смерть, не загибель, не знищення, а інше -вічне життя; причому життя не тільки душі, а й померлого тіла. Усе це - незбагненне для людського розуму, але воскресіння мертвих тіл буде, бо Христос воскрес і став початком нашого загального воскресіння.

Христос, будучи Богом, страждав, але страждав добровільно, - заради перемоги над гріхом і заради нашого спасіння. Коли Господь наш висів на хресті, Його хулили і злословили, говорячи: «...якщо Ти Син Божий, зійди з хреста... інших спасав, а Себе Самого не може спасти...» (Мф. 27, 40-42). Його знеславлювали, але Він нікого не лихословив. Навпаки, Він молився, кажучи: «Отче, прости їм, бо не знають, що чинять» (Лк. 23, 34). В цьому була перемога Ісуса Христа над гріхом. Він у всьому виконав волю Отця Небесного і переміг зло добром.

Ісус Христос навчав, що смирення не принижує людину, а підносить, і що гордість ганьбить людину. Він сказав, що чистота душі і тіла - найкраща оздоба людини. У Своїй Особі Ісус Христос явив нам взірець довершеності і краси.

Християни, живучи духовним життям, повинні виховувати в собі правдиву любов, яка не може бути хвилинним спалахом, не повинна бути любов'ю корисливою, що шукає нагороди, а має бути глибокою, постійною, жертовною.

Всі біди і тривоги, які існують в нашому суспільстві, виникають через те, що ми багато говоримо про доброту, багато обіцяємо, - та мало робимо. Бо чекаємо, що це добро прийде зі сторони, але самі його не творимо. Серед нас багато таких, які називають себе людьми віруючими, але ближніх не люблять, а люблять себе і дбають про своє збагачення. Вони люблять не Україну, а себе в Україні. Віра у воскреслого Христа спонукає нас бути чесними людьми, а не жадібними бізнесменами, чи то хабарниками. Бо навіть якщо заробиш всі гроші світу, все одно це не дасть тобі щастя. Треба постійно пам'ятати, що, помираючи, надбаного з собою не візьмемо. Нашим скарбом будуть тільки добрі діла і правдива віра. Для всіх нас Воскреслий Христос є нашою силою та опорою протягом усього життя.

Для нас, християн, тілесна смерть не страшна, бо прийде час, коли всі померлі воскреснуть. Для нас страшна духовна смерть, тому що після воскресіння може приректи нас на вічні страждання. Тяжкість цих страждань буде полягати у відсутності спілкування з Богом - джерелом життя і любові. Воскресіння Христове дає нам не тільки надію, а й силу для перемоги духовної смерті.

Пасха - свято братерства всього людства. Цього дня кожен християнин повинен подивитися на людину як на найбільший скарб, побачити в ній свого брата і сестру, порадіти з нею, як зі своїм другом. Великодня радість спонукає християн до взаємних обіймів. Великоднє христосування - це момент, коли християни мають почувати себе справжніми братами.

Нехай світло Воскресіння Христового зберігає в наших серцях радість життя, взаємну любов, братерство між людьми і мир між народами. А ми, сини і дочки Небесного Отця, зміцнені перемогою життя над смертю, добра над злом, пробачимо один одному провини; будучи натхнені Божественною любов'ю, обіймемо один одного і промовимо:

Воістину Христос Воскрес!
Повернутися до початку Перейти донизу
Журналіст форуму
Житель форуму
Житель форуму



Чоловік
К-ть повідомлень : 67
Registration date : 01.09.2007

Пасхальні привітання Empty
ПовідомленняТема: Re: Пасхальні привітання   Пасхальні привітання Empty04.04.10 9:07

Пасхальні привітання 35c660869924

Зі Святом Пасхи Вас! Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Хочу привітати усіх Вас, в надії, що багато хто з Вас має уявлення про те, що насправді означає це свято. Адже ми вже давно не живемо в епоху войовничого атеїзму при радянській владі. Хоча звичайно, незнання не лише Ваша провина, адже як Вас виховали, так Ви і живете. Але пам'ятаєте, адже незнання закону не звільняє від покарання. Так і в цьому випадку невідання - не виправдання. Багато хто з нас називає себе християнами, але по тому, як живе, не є християнином чи християнкою. Адже, християнин, це не тільки той, хто любить себе подан усе, дбає про свою родину і раз в рік йде до церкви. Або за традицією йде до сповіді у Великий піст, вважаючи, що позбувся всіх гріхів за помахом чарівної палички. А виходячи з церкви, вже забуваємо, що ми там були, і живемо не за християнськими законами, а за законами цього світу. Християнин, це той, хто любить і свого ближнього. Хто готовий подати руку допомоги кожному, хто цього потребує. Хто здатен допомогти безкорисливо, а не лише за гроші. Пасха, це не тільки свято застілля, це в першу чергу день, коли людина повинна переосмислити своє життя, радіючи тому, що має можливість воскресіння після смерті. Пасха, це не лише вихідний день, і не лише чергова дата в календарі. Багато з нас переживаємо як ми живемо. Не упевнений, що багато хто з Вас замислюється над тим, навіщо ми живемо взагалі, в чому сенс нашого життя. Практично кожен думає, ну живемо і живемо, головне щоб добре жити. Але чомусь хтось живе краще, хтось гірше, хтось більше, хтось менше. І до речі, якщо щастя в тому щоб жити краще, то чому ті, у кого буквальне усе, глибоко не щасливі? Для них головне в житті не комфорт, не матеріальне благополуччя, а щось інше, яке мають ті, у кого немає достатку. До чого я веду? Та ось, хочу побажати усім Вам знайти сенс свого життя. Адже тільки рослини живуть без сенсу, за інерцією. Бажаю кожному з Вас усвідомити чого хочете від життя, що для Вас головне щастя, і прагнути до нього. Нехай Господь Бог, в якого багато з Вас не вірить, подарує Вам розум осмислити те що я тут сьогодні написав, зробити для себе висновки. Веселих Вам, Вашим рідним і близьким, пасхальних свят. Радійте і веселіться, але пам'ятаєте, що ми тут не назавжди. І окрім тіла у кожного є душа, про неї потрібно потурбуватися в першу чергу. Та хто ти такий, щоб учити нас, скажете Ви. І будете абсолютно праві. Я просто поділився думками з Вами. Адже це віртуальний світ, де можна майже усе. Світ, де ми не лише читаємо, але і спілкуємося.

Веселих свят)
Повернутися до початку Перейти донизу
Альонка
Ветеран форуму
Ветеран форуму
Альонка


Жінка
К-ть повідомлень : 685
Age : 33
Registration date : 03.03.2007

Пасхальні привітання Empty
ПовідомленняТема: Re: Пасхальні привітання   Пасхальні привітання Empty04.04.10 21:05

Хотіла сказати, шо запізно всіх вітаю з Пасхою. Але потім згадала шо аж три дні свят. Отож, всіх вітаю з світлим святом Великодня!!!! Всім смачненької пасочки!
Повернутися до початку Перейти донизу
~ Олічка ~
Житель форуму
Житель форуму
~ Олічка ~


Жінка
К-ть повідомлень : 93
Registration date : 26.02.2007

Пасхальні привітання Empty
ПовідомленняТема: Re: Пасхальні привітання   Пасхальні привітання Empty11.04.10 8:01

Пасхальні привітання 14087bea4a52
Повернутися до початку Перейти донизу
~ Олічка ~
Житель форуму
Житель форуму
~ Олічка ~


Жінка
К-ть повідомлень : 93
Registration date : 26.02.2007

Пасхальні привітання Empty
ПовідомленняТема: Re: Пасхальні привітання   Пасхальні привітання Empty11.04.10 8:02

Пасхальні привітання 2207aa5a3075
Повернутися до початку Перейти донизу
Християнин
Житель форуму
Житель форуму



Чоловік
К-ть повідомлень : 90
Registration date : 04.12.2010

Пасхальні привітання Empty
ПовідомленняТема: Re: Пасхальні привітання   Пасхальні привітання Empty24.04.11 8:25

Пасхальні привітання 11687ff4fa65

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Сьогодні Свята Церква прославляє Воскресіння Христове, найбільше свято для кожного християнина. В день Святої Пасхи, наші серця наповнюються особливою радістю, тому що Воскресіння Христове є незаперечним доказом існування вічного життя.

Силою Свого Воскресіння Господь наш Ісус Христос подолав смерть і відкрив нам таємницю вічного життя. Тому в пасхальні дні ми співаємо: «Смертю смерть подолав». Своїм Воскресінням Він показав нам, що і для нас немає смерті. Ми хоч і плачемо над гробами наших рідних і близьких, але не тому, що не віримо у їхнє вічне життя, – нам болісна розлука з ними через нашу любов до них.

Воскресіння Христове – це не тільки свідчення про існування вічного життя, а й доказ того, що Ісус Христос є Богом. А це означає, що Його вчення – істинне. Не випадково Господь сказав про Себе, що Він є Істина (Ін. 14, 6). Тому все, чого навчав Ісус Христос, – Божественне вчення, а не людське, яке може бути помилковим. Вчені можуть помилятися, а Бог ніколи не помиляється.

І століття назад, і сьогодні, є безбожники, які не вірять у Воскресіння Христове, кажучи, що немає доказів що це дійсно відбулось. Неспростовним доказом смерті на хресті Ісуса Христа є свідчення Його ворогів, які не менше від безбожників ненавиділи Спасителя, але не могли сказати такої неправди – що Він не помер. Первосвященики і фарисеї, прийшовши до Пилата, повідомили про Христа: «Правителю! Ми згадали, що той обманщик, коли ще був живий, сказав: “Через три дні воскресну”» (Мф. 27, 63). Іоанн Богослов, який стояв біля хреста, підтвердив, що Христос помер, бо із ребра витекли кров і вода, а це є ознакою смерті. Іоанн говорить, що він бачив і свідчить, і свідчення його правдиве (Ін. 19, 34–35). Значить, Ісус Христос насправді помер. А якщо помер, то як Він являвся ученикам?! – Тому що воскрес!

Ученики спочатку не вірили у воскресіння. Апостол Фома навіть промовив: «Якщо не побачу на руках Його рани від цвяхів і не вкладу пальця мого в рани від цвяхів, і не вкладу руки моєї в ребра Його, не повірю» (Ін. 20, 25). Побачивши Христа, доторкнувшись до ран, цей невіруючий ученик виголосив: «Господь мій і Бог мій!» (Ін. 20, 28).

Після Воскресіння Христа Спасителя його вороги підкупили сторожу, яку самі й поставили, і просили говорити неправду: ніби, коли вони спали, ученики вкрали мертве тіло свого Вчителя і сказали, що Він воскрес. Якщо Христос не воскрес, то навіщо давати гроші і просити лжесвідчити? – Значить, Христос воскрес! Чому первосвященики і фарисеї просили, а не наказували ученикам не проповідувати про Воскресіння Христове? – Усе це свідчить, що вони були переконані у воскресінні Христовому, але їхнє жорстоке серце не хотіло увірувати, що Ісус Христос є сином Божим.

Не будемо дивуватися, що деякі християни святкують Пасху, а у Воскресіння Христове не вірять. Вони не вірять не тому, що Христос не воскрес, а тому, що у них жорстоке серце і порожня душа. Вони подібні своїм духовним станом до юдейських первосвящеників і фарисеїв.
Ми ж, дорогі браття і сестри, свою віру у Воскресіння Христове сповідуємо і стверджуємо, коли на пасхальне привітання «Христос Воскрес!» радісно відповідаємо «Воістину Воскрес!».

Один грецький філософ порівнював земне життя з в’язницею, у якій людина переживає тільки горе, страждання і сльози. Воскресіння Христове відкрило нам нову сторінку в існуванні людини. Ми знаємо, що земне життя – це не в’язниця, а початок вічного блаженства, заради якого Син Божий сходив на землю і за яке Він постраждав і вмер на землі. Земне життя – це благословенне Господом поле, на якому росте пшениця, – і не тільки пшениця, але й безплідна трава, – але пшениця дозріває до вічного життя. Дай Бог, щоб усі ми були пшеницею, а не безплідною травою.

В земному житті людина, маючи віру, виконує свій обов’язок, коли, духовно вдосконалюючись, невтомно працює на благо сім’ї, на благо людей, на благо своєї Батьківщини. Така праця приносить багато радості.

Знаю, що форум цей щодня відвідують сотні людей з усіх континентів нашої планети. Тому, вірю, що це Пасхальне вітання із святом Воскресіння Христового долине в усі куточки світу, на всі континенти Землі, до кожного християнина усіх Церков, та до всіх добрих людей, які хоч і далеко, але завжди разом з нами, в наших серцях!

Нехай воскреслий Господь оновить наші духовні сили на добрі справи, допоможе нам подолати і горе і смуток, і важкі часи, і незважаючи ні на що, укріпить наші зусилля залишитись християнами не лише за назвою.

Пам’ятаймо завжди, що тільки тоді ми будемо справжніми християнами, коли будемо мати любов між собою, незважаючи на життєві труднощі і незважаючи будь-які обставини.

На славу Господа нашого Ісуса Христа, Якому належить всяка слава, честь і поклоніння на віки віків!
Веселих свят!
Повернутися до початку Перейти донизу
Спонсорований контент





Пасхальні привітання Empty
ПовідомленняТема: Re: Пасхальні привітання   Пасхальні привітання Empty

Повернутися до початку Перейти донизу
 
Пасхальні привітання
Повернутися до початку 
Сторінка 1 з 1
 Схожі теми
-

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
 ::  ДУХОВНА СКАРБНИЦЯ (релігійний розділ) :: Церковні свята-
Перейти до: